2024. április 27. - Zita

Madaraknak oltás

Oltást kaptak a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint az ország összes állatkertjének szabadban tartott madarai. A vakcina a madárinfluenza jelenleg ismert legfertőzőbb vírusa ellen nyújt védettséget - tudatta közleményében a világ legnagyobb állatoltóa
2007. november 26. hétfő 17:03 - Hírextra

Az állatkerti madarakat tavaly oltották be az alapvédelmet szolgáló vakcinával, idén úgynevezett emlékeztető oltás kaptak, amely aktív védelmet nyújt a betegség kialakulása ellen.

Az Európai Bizottság 2005 októberében tette közzé azt az állásfoglalását, amely szigorú hatósági feltételek mellett engedélyezi az állatkerti madarak madárinfluenza elleni megelőző oltását. Ezt követően az Intervet térítés nélkül ajánlotta fel oltóanyagát az európai állatkertek madarai védelmére.

A világcég oltóanyagával biztosították a 2003-as hollandiai járvány kapcsán az állatkerti madarak védelmét, és sikeresen alkalmazták a vakcinát Hongkongban a helyi kormány által indított és felügyelt madárinfluenza program keretében is.

A Hongkongban és több ázsiai országban szerzett gyakorlati tapasztalatok megerősítették a korábbi kutatások eredményeit, mely szerint a vakcina megállítja a vírus terjedését - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását