2024. április 16. - Csongor

Film Jézus ikertestvéréről

Bár a Bibliában nem történik róla említés, egy Indiában játszódó fantáziafilmbe még az is belefér, hogy Jézusnak volt egy ikertestvére, aki maga volt a megtestesült gonoszság.
2007. november 26. hétfő 11:59 - Hírextra

Mario Stefan producer az indiai Goa államban keres helyszínt az eddig főleg krimikben és horrorban jeleskedő Robert Sigl német rendező "A 13. tanítvány" című filmjéhez. A történet a mai Indiában játszódik, főhőse két német régész, akik bizonyítékokat keresnek arra vonatkozóan, hogy járt-e Jézus Indiában. A kutatók, akik maguk is ikrek, rájönnek, hogy Jézusnak volt egy ikertestvére, aki napjainkban egy vallási szekta fondorlatos vezére. A szereplők többsége is indiai lesz.

Stefan nem tart attól, hogy a filmből olyan botrány lesz, mint az elmúlt évek Jézus-témájú alkotásaiból, mert a Názáreti ezúttal nem jelenik meg, továbbá a film elejétől fogva világossá teszik az alkotók, hogy fikcióról van szó. A producer ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy a sok vitát kiváltott Da Vinci-kód is fikció volt, bár sok valóságos ötleten alapult. A Dan Brown-regényből készült filmet India számos államában betiltották. A szubkontinensnyi országban mintegy 13 millióra tehető a keresztények száma.

"Ha az ember vallásos témához nyúl, vigyáznia kell arra, hogy ne sértsen érzelmeket. Filmünknek nincsen valóságalapja és nem is akar semmilyen vallásos üzenetet közvetíteni" - mondta Stefan.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását