2024. április 25. - Márk

Ingatlancserére készül az önkormányzat

Debrecen fideszes vezetésű önkormányzata veszteséges ingatlancserére készül, ami ellentétes a város érdekével - közölte Zsiros Zsolt, az MSZP helyi elnöke és Varga Zoltán szocialista önkormányzati képviselő kedden sajtótájékoztatón.
2007. november 20. kedd 17:09 - Hírextra

A városházán tartott tájékoztatójukon a szocialista kritikusok utaltak arra, hogy szerintük csaknem félmilliárd forintért ismét olyan föld alatti parkolókat kíván megvásárolni a város, amelynek gyakorlatilag nincs forgalmi értéke, és ráfizetéses az üzemeltetése.

"Forgalomképtelen vagyont kap a város úgy, hogy nagy értékű forgalomképes ingatlanokat ad érte. Ez nem a város érdeke!" - fogalmazott Zsiros Zsolt.

Az ingatlancsere tervét rendkívül súlyos lépésnek nevezte Varga Zoltán a sajtótájékoztatón. Megítélése szerint azzal, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. egyik cége, a Cívisház Zrt. és Debrecen város önkormányzata közötti tárgyalások eredményeként a Cívisház adja át a parkolókat a városnak, s cserébe a város felajánlja a Hatvan utca 58. szám alatti nagy értékű belvárosi ingatlant, rendkívül rossz üzlet jön létre.

Varga Zoltán megfogalmazása szerint "külön hab a tortán", hogy az előterjesztésben szereplő Hatvan utcai ingatlanban jelenleg is érdekeltsége van többek között a debreceni Fidesz egyik vezető politikusának, s a vagyonkezelő zrt. több csúcsvezetőjének.

A csereüzlet létrejötte után a belvárosi ingatlan már nem a közgyűlés ellenőrzése alá tartozik majd, hanem annak a vagyonkezelő zrt.-nek a döntési kompetenciájába kerül, amelynek a stratégiai vezetését a Hatvan utcai ingatlan jelenlegi érdekeltjei töltik be - mondta Varga Zoltán, majd hozzátette: "a Hatvan utca 58. elcserélése nagy veszteség a város számára, és zsíros üzlet az említett fideszes, vagy Fideszhez köthető személyeknek, cégeknek".

Az ominózus ingatlancseréről várhatóan csütörtökön dönt a város közgyűlése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását