2024. március 1. - Albin

Hatalmas bírság a UPC-nek

Kábeltévés és telefonszolgáltatásának együttes igénybevételéről közzétett reklámjaival megtévesztette a fogyasztókat a UPC - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amely emiatt 35 millió forint bírságot szabott ki. Közleményében a versenyhatósá
2007. november 16. péntek 13:59 - Hírextra
Az egyik kikötés hűségnyilatkozat aláírása. A reklámokból az sem derült ki mindig, hogy a kedvezményes havi és belépési díj igénybe vételéhez melyik programcsomagra kell előfizetni. Hiányos volt a tájékoztatás arról is, hogy a kedvezményes tarifa csak egy ideig érvényes, és hogy pontosan mennyi ideig tart. A GVH felrótta a cégnek, hogy nem közölte egyértelműen: a kedvezmények csak az új vagy a régi előfizetőkre is vonatkoznak-e.

A bírság 35 milliós összegét a GVH azzal indokolta, hogy a UPC a kábeltelevíziózásban piacvezető, és kiterjedt reklámozást folytatott. Ezen túl súlyosbító körülménynek bizonyult, hogy a társaságot a GVH korábban már elmarasztalta fogyasztók megtévesztése miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását