2024. április 28. - Valéria

Fórum a tervezett erőműről

A szlovákiai Tőketerebesre - Tokaj-hegyalja közelében - tervezett széntüzelésű erőművel kapcsolatban tartott közmeghallgatást a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központban – írta pénteki számában a
2007. november 16. péntek 10:18 - Hírextra

A csütörtökön késő estig tartó eseményen részt vettek a szlovákiai Környezetvédelmi Minisztérium, valamint a tervezett erőmű beruházóinak képviselői is.

Oleg Havasi, a szlovák Környezetvédelmi Minisztérium osztályvezetője elmondta: a szlovák szakminisztérium csupán a beruházás környezetre gyakorolt hatását véleményezi, az erőmű megépítéséről szóló engedélyt az építési hatóság adja majd ki. Ez az engedélyezési eljárás jelenleg folyamatban van.

Az erőmű egészségügyi hatástanulmányait készítő Kvetoslava Koppova arról beszélt, hogy a terebesi régió szlovák viszonylatban az egészségügyi téren az elmaradott területekhez tartozik. Terebesen és környékén sokkal több a szív- és érrendszeri megbetegedés és a daganatos betegség, mint az ország más területein. Éppen ezért a tanulmányban meg is tették javaslataikat, milyen óvintézkedéseket kell tennie a majdani beruházónak ahhoz, hogy ez az egészségügyi helyzet ne romoljon.

A közmeghallgatáson a jelen lévő polgárok egyöntetűen kijelentették, nem szeretnék, ha megépülne a terebesi erőmű.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását