2024. április 24. - György

Üdülési csekk 69 ezerért

Jövőre 5,3 százalékkal, 65 500-ról 69 ezerre emelkedik az adómentes természetbeni juttatásként adható üdülési csekk értéke az Országgyűlés hétfői döntése értelmében - mondta Kiss Péter kancelláriaminiszter a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány keddi rendezv
2007. november 13. kedd 18:37 - Hírextra

Október végéig csaknem 25 milliárd forint értékben vásároltak üdülési csekket a munkaadók 1,4 millió dolgozó részére. Az elfogadóhelyek száma hamrosan eléri a 12 ezret - közölte Kiss Péter, aki sikertörténetnek értékelte az üdülési csekk magyarországi működését.

Az új kiadványban megyékre bontva megtalálható mind a 8 ezer elfogadóhely pontos címe és elérhetősége. Szállodák, utazási irodák, fürdők, éttermek és egyéb szolgáltatások listája, valamint fontos zudnivalók és jótanácsok az üdülési csekk használatáról. Az információk egyébként az interneten is megtalálhatóak a www.udulesicsekk.hu címen.

Újdonság lesz jövőre, hogy a munkaadók nem csak az alkalmazottaiknak, hanem azok családtagjai számára is adhatnak üdülési csekket, fejenként 69 ezer forintig adómentesen. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány januártól Üdülési Csekk Plusz nében akciót hirdet, amelynek lényege, hogy az üdülési csekkel fizető vendégek még több előnyt, kedvezményt, vagy valamilyen ajándékot kapjanak. Az akcióba az elfogadóhelyek jelentkezhetnek. Eddig 720-en jelezték, hogy részt vennének az akcióban - mondta Karácsony Mihály, az alapítvány elnöke.

Az alapítvány mindezek mellett pályázati rendszert is működtet a szociálisan rászorulók számára, akiknek nem lenne más lehetőségük a nyaralásra, kikapcsolódásra. Idén nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők és szakmunkások pályázhattak, akik özött másfél milliárd forint értékben osztottak ki üdülési csekkeket. Az idei pályázatokat február elsején írják ki, varhatóan hasonló körben, az alapítvány reményei szerint magasabb kerettel.

Az Országgyűlés döntése értelmében 5,3 százalékkal, 65 500-ról 69 ezer forintra emelkedett az adómentes természetbeni juttatásként adható üdülési csekkek értéke. Több mint 8 ezer elfogadóhely, hamarosan 10-12 ezerre bővül a számuk. A munkavállalók családtagjai számára is elérhető lesz az üdülési csekk, amelyet jövőre már a közeli hozzátartozóknak is adhat a munkaadó.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását