2024. május 12. - Pongrác

Pokorni a telekátsorolásról

A XII. kerület az önkormányzati telkek értékét akarja növelni, amikor a hozzá tartozó területek átsorolásáról dönt. Erre azért van szükség, mert a jelenlegi kilátások alapján a Hegyvidék 3-5 éven belül nehéz anyagi helyzetbe kerül.
2007. november 8. csütörtök 15:07 - Hírextra
A kormány egyre kevésbé finanszírozza a közszolgáltatásokat, ezért ha az önkormányzat nem akarja, hogy az egészségügyi ellátás, illetve az oktatás színvonala lássa ennek kárát, akkor vagy hitelt vesz fel, vagy pedig "aktív gazdálkodással" próbál úrrá lenni a helyzeten - közölte Pokorni Zoltán, fideszes polgármester.

A Népszabadság csütörtöki értesülése szerint a XII. kerületi képviselő-testület egy csaknem 26 hektáros, nagyrészt zöld terület övezetátsorolását, beépítését szorgalmazó előterjesztésről dönt csütörtökön. A javaslat a lap szerint körülbelül 50 ingatlant érint, és feloldaná a városrész egyik legértékesebb telkére korábban elrendelt változtatási tilalmat is. A Népszabadság úgy tudja, hogy a fő ok a kerület vagyongyarapodása; van olyan ingatlan, ahol például lakóparkot építenének.

Pokorni szerint csak azokat a területeket szeretnék lakóövezetté átminősíteni, ahol "csak néhány szál fa" áll, a zöld területeket már korábban szerették volna a fővárosnál erdős területnek minősíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását