2024. április 26. - Ervin

Megállapodtak a "sörös" kérdésben

Hétfőn megállapodással zárultak le a vitás kérdések a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és az élvonalbeli Diósgyőr között. A szövetség két bizottsága (fegyelmi és elsőfokú licencadó) is foglalkozott a klub névhasználati támogatói szerződésével.
2007. november 6. kedd 07:12 - Hírextra

Az MLSZ tájékoztatása szerint a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) és a tulajdonosi tanács közreműködésével a diósgyőriek vállalták, hogy tekintettel az NB I névadójának, a soproni Heineken Hungária Nyrt.-nek az érdekeire mindenben alávetik magukat a bajnoksággal kapcsolatos valamennyi szigorú marketing-előírásnak, s azokat a jövőben maximálisan betartják.

A diósgyőriek ugyanakkor azt kérték, hogy a bajnokságban mostantól használhassák a DVTK-Borsodi nevet, melyre a hivatalos kérelmet a következő, tavaszi licenceljárás során nyújtják be. A szövetség megadta az engedélyt.

A felek közötti vita azért robbant ki, mert a diósgyőriek négy plusz négy éves névhasználati szponzorációs szerződést kötöttek a sörös céggel és fel kívánták venni támogatójuk nevét, ezt azonban a bajnokság előtt nem jelezték. Ez a megállapodás sértette a bajnokság névadó szponzorának érdekeit, amellyel az MHLL és az MLSZ akkor kötött szerződést, amikor már elkezdődtek a bajnoki küzdelmek. Az élvonalbeli bajnokság az 5. fordulótól zajlik Soproni Liga néven.

Az érvényben lévő licencelőírások értelmében minden csapatnak olyan néven kell szerepelnie a bajnokságban, amelyet a rajt előtti engedélyeztetési eljárás során az MLSZ illetékes testülete jóváhagyott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását