2024. április 25. - Márk

Senkinek sem kell az utcán éjszakáznia

Lassan az összes hajléktalanszálló megtelik a Nyugat-Dunántúlon, de helyhiány miatt ezen a télen sem kell senkinek az utcán éjszakáznia. Ezt ígérik a hajléktalanokat segítő regionális diszpécserszolgálatnál. Az állandó ügyelet november elsejétől működik Z
2007. november 5. hétfő 22:56 - Hírextra
A nyugat-dunántúli regionális diszpécserközpontot a zalaegerszegi hajléktalanszállón alakították ki. A nap 24 órájában itt fogadják a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből érkező segélyhívásokat. Nem csak hajléktalanok telefonálhatnak, hanem olyanok is, akik segítségre szoruló embert látnak az utcán. A bejelentőnek csak a helyszínt kell megadnia, a többi a szakemberek dolga.

A diszpécserszolgálat működtet egy férőhelyfigyelő rendszert, folyamatosan kapcsolatban áll az ellátó intézményekkel, hajléktalanszállókkal, menhelyekkel, illetve olyan karitatív szervekkel, melyek magukra vállalták a hajléktalanok segítését - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kardos T. Ádám, a diszpécserszolgálat vezetője.

A bajba jutott emberek így mindig a megfelelő helyről kaphatnak gyors segítséget. Ha kell, ruhát és ételt visznek nekik, mentőt küldenek értük vagy szociális munkásokkal az úgynevezett krízisautót. A krízisautó alapfelszerelése a forró tea, étel, ruha, takaró, hálózsák és egy gyógyszeres doboz. A szociális munkások esténként ezzel járják az utcákat: azokat keresik fel, akik télen sem akarnak hajléktalanszállón éjszakázni.

A szakemberek szerint a Nyugat-Dunántúlon négyszázan lehetnek azok a hajléktalanok, akik semmilyen körülmények között, még a legnagyobb hidegben sem hajlandók szállóra menni. A diszpécserszolgálat őket a fagyhaláltól próbálja megmenteni a következő hónapokban.

A Nyugat-Dunántúli Diszpécserközpont telefonszáma: 06-92-323-000
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását