2024. május 7. - Gizella

Feljelentés-kiegészítés a vasi rendőrök ügyében

Feljelentéskiegészítést rendelt el hétfőn a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség a sztrájkoló mozdonyvezetők adatait rögzítő Vas megyei rendőrök ügyében - közölte az MTI érdeklődésére Fejes Péter, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.
2007. november 5. hétfő 11:03 - Hírextra
"A feljelentés kiegészítése során a nyomozó ügyészség okiratokat és adatok, felvilágosítás adását kérheti nem csupán a feljelentőtől, hanem bármely személytől, illetve szervezettől" - mondta.
Hozzátette: a feljelentés kiegészítésére 15 nap áll rendelkezésre, ezt követően dönt az ügyész arról, hogy elrendeli-e a nyomozást az adott ügyben vagy sem.

"Az ügyészség hivatalos személy által elkövetett személyes adattal való visszaélés bűntettének tekinti a feljelentésben szereplő cselekményt, amelynek büntetése akár három évig terjedő szabadságvesztés is lehet" - mondta.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete által benyújtott feljelentés szerint az október 25-i előre bejelentett munkabeszüntetés idején a bobai állomáson két szolgálatban lévő rendőr elkérte egy sztrájkoló mozdonyvezető adatait - nevét, szolgálati helyét, vonatszámot -, illetve nyilatkozatot kért tőle arról, hogy részt vesz-e a munkabeszüntetésben. Hasonló eset történt egy országos napilapban közölt információ szerint az ostffyasszonyfai vasútállomáson is.

Nagy Ildikó, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Celldömölki Városi Rendőrkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el az említett két esettel kapcsolatban.

"A vizsgálat elsődlegesen megállapította, hogy sem országos főkapitányi, sem megyei főkapitányi utasítás nem határozta meg feladatul a mozdonyvezetők adatainak rögzítését. Ilyen utasítást a kapitányságvezető sem adott ki" - áll a rendőrség által kiadott közleményben.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint "a celldömölki városi rendőrkapitányság szolgálatirányítói követtek el egyéni hibát, amikor a mozdonyvezetők nevének, valamint a vonatszámnak a rögzítését rendelték el, mely adatok megsemmisítésre kerültek".
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását