2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Összefogás a körbetartozások ellen

Az elmúlt két hónapban megháromszorozódott a Jól Fizetők Baráti Körébe belépett vállalkozások száma. A cégek a körbetartozások ellen fogtak össze, és vállalják, hogy határidőre kiegyenlítik a számláikat.
2007. október 29. hétfő 06:53 - Hírextra
A Jól Fizetők Baráti Köre júliusban alakult meg azért, hogy a tagjai a maguk módján együtt küzdjenek a hazai gazdasági életben elharapódzott körbetartozások ellen. Augusztus végéig 60 cég csatlakozott a kezdeményezéshez, az elmúlt két hónapban pedig megháromszorozódott a számuk. Most nagyjából 190 kis-és középvállalkozás tagja a baráti körnek, köztük például könyvelőirodák, informatikai és alpintechnikai, valamint szállítmányozási cégek, autó- illetve vaskereskedés, biztonság- és fűtéstechnikai vállalatok. Van köztük olyan, amelyik már megtapasztalta, milyen az, amikor a fővállalkozója nem egyenlítette ki a számláját, ezért most a baráti körön belül próbál olyan üzleti partnereket találni, akikkel ez nem fordulhat elő még egyszer - mondta a Független Hírügynökségnek Csókási Tibor, a Jól Fizetők Baráti Körének ötletgazdája és alapítója.

A Jól Fizetők Baráti Köre az interneten szerveződik. A közösségbe olyan vállalkozások léphetnek be, amelyek vállalják, hogy a megrendelt termékekért, szolgáltatásokért határidőre fizetnek. A baráti kör afféle elit klub olyan cégeknek, amelyek tisztességesen szeretnének dolgozni, és a mottójuk: "Mi nem ismerjük a körbetartozást, mert körbefizetünk!". A kezdeményezés honlapja a www.jolfizetok.hu oldalon érhető el.

A becslések szerint Magyarországon az iparágak közötti körbetartozás nagyságrendje az utóbbi öt évben elérte az évi 100 -150 milliárd forintot. A körbetartozás leginkább az építőiparra jellemző, de a feldolgozó- és a textiliparban, illetve a fuvarozóknál is jelentős.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását