2024. április 19. - Emma

Felemelkedőben a turizmus

Az elmúlt hónapok statisztikái azt mutatják, megfordult a tavaly októberi események miatt kialakult negatív trend a fővárosi turizmusban. Augusztusban ismét emelkedésnek indult a Budapestre látogatók, illetve a vendégéjszakák száma.
2007. október 27. szombat 07:09 - Hírextra
Az önkormányzat adatai szerint Budapestet egyre nagyobb arányban választják az átlagosnál jóval többet költő turisták: idén például az összes külföldi vendégéjszaka kétharmadát 4 és 5 csillagos szállodákban töltötték el a fővárosba érkező vendégek. Annak érdekében, hogy Budapest a következő években tovább erősítse pozícióját, a városvezetés egyrészt kiszámíthatóbbá tenné a turisztikai szempontból is jelentős, nemzetközi színvonalú nagyrendezvények támogatását, másrészt kiemelten kezeli a várospromóció és a főváros bel- és külföldi arculatépítésének finanszírozását - olvasható a közleményben.

Ferihegy forgalmára és egész Budapest népszerűségére is pozitív hatással lehet a külföldiek körében az idei Budapest Winter Invasion kampány. A Fővárosi Önkormányzat, a Magyar Turizmus Rt., a MALÉV, a Ferihegyi Repülőtér és a Magyar Szállodaszövetség nagyszabású akciójának lényege, hogy a téli időszakban három napot Budapesten töltő vendégek a negyedik éjszakát ingyen kapják.

A főváros évente 1,8 milliárd forintot költ az idegenforgalomra, de közvetve további beruházások is szolgálják Budapest vonzerejének növelését. A ferencvárosi Közraktárak területén egy csaknem 8 milliárd forintos beruházás eredményeként 2010-re elkészülhet a főváros új kulturális és közösségi központja. Februárban fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a belváros műemléki és közterületi megújítását célzó Budapest Szíve Programot, ami hosszú távon radikális forgalomcsillapítással a mai sokszorosára növelheti a városközpont gyalogos- és kerékpár-útvonalainak hosszát.

Kiemelt uniós projektként 10 milliárdos támogatás jut a Budavári Palota és a Liszt Ferenc Zeneakadémia rekonstrukciójára, 3,1 milliárd a Szépművészeti Múzeum bővítésére és 2 milliárd forint a Szentendrei Skanzen megújítására. A főváros tervei szerint a következő pályázati körökben kiemelten kezelik a műemlékfürdők - Gellért, Lukács, Széchenyi -, valamint a városligeti Műjégpálya felújítását is.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását