2024. május 12. - Pongrác

Iraki-török tanácskozás a kurdokról

Iraki és török miniszterek tárgyaltak pénteken Ankarában, hogy megbeszéljék: milyen lépéseket tegyenek az Irak északi részén bujkáló Kurd Munkáspárt (PKK) tagjai ellen. Közben egy magas rangú amerikai katonai parancsnok közölte, hogy csapatai nem tervezne
2007. október 26. péntek 20:44 - Hírextra
Az iraki védelmi és nemzetbiztonsági miniszter, valamint a török kül- és belügyminiszter egy ankarai hotelben folytatott megbeszéléseket reggel, majd délután. A tárgyalások célja, hogy lebeszéljék Törökországot attól, hogy katonai akciókat hajtson végre Irak északi területein a PKK tagjai ellen. Az iraki védelmi miniszter szóvivője szerint a reggeli másfélórás "nagyon fontos" megbeszélés "pozitív eredményeket" hozott, míg a török fél egyáltalán nem nyilatkozott a találkozón elhangzottakról.

Közben Benjamin Mixon vezérőrnagy, az Irak északi részén állomásozó, az Egyesült Államok vezetése alatt álló csapatok parancsnoka jelezte, hogy az amerikai hadsereg egységei semmilyen akciót sem terveznek az kurd lázadók ellen. A parancsnok közölte, hogy nem kapott semmilyen utasítást a PKK elleni küzdelemre. Mixon vezérőrnagy elmondta: a három északi iraki tartomány a kurd regionális kormány ellenőrzése alatt áll. Itt saját biztonsági szervezet működik, és ez az ügy a helyiek felelőssége- tette hozzá.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását