2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Exkluzív interjú Madárral - HANGOSHÍR!

A panamai Tito Mendoza lesz Erdei Zsolt ellenfele a november 24-i, drezdai gálán, amelyen a magyar öklöző ismét a Boksz Világszervezetnél (WBO) birtokolt félnehézsúlyú világbajnoki címének megvédésére törekszik.
2007. október 25. csütörtök 16:38 - Hírextra
Mint ahogy azt várni lehetett, a panamai Tito Mendoza (36 győzelem – 7 vereség) lesz a WBO félnehézsúlyú bajnok Erdei Zsolt (27 győzelem – 0 vereség) kilencedik kihívója. Az Universum Box-Promotion hivatalos bejelentése szerint az Erdei Zsolt – Tito Mendoza küzdelmet november 24-én, Drezdában rendezik, ahol a nagyközépsúlyú Balzsay Károlyra is címmérkőzés vár, valamint Bedák Zsolt is ringbe lép. A profiboksz gála másik főmérkőzése a Virgil Hill – Firat Arslan küzdelem lesz a WBA cirkálósúlyú övért.

Erdei Zsoltot a Pont FM Rádió, Sportpont műsora érte utol és kérdezte az esélyekről.

Mit tudsz erről a panamai srácról?

Számomra eddig ismeretlen bokszoló volt. Elég magas, mivel 190 centiméter, nagyütős srác, akinek elég sok kiütéses győzelme volt. Pályafutása alatt már begyűjtött hét vereséget is, ha ezt nézzük, akkor nem számít a legerősebb emberek közé. Ugyanakkor sosem szabad lebecsülni az ellenfelet, mert az mindig egy óriási hiba, és erre már sokan ráfáztak.

Nagyokat üt, de a boksz tudása és a gyorsasága szerintem szerényebb, mint az enyém. Azt gondolom, ha én kihasználom az alkatom, és a tehetségem adta előnyöket, akkor nem lehet probléma a mérkőzés. De továbbra is nagyon elővigyázatosnak kell lenni.

Ezek alapján, amiket elmondtál, úgy tűnik ez lesz az eddigi legkönnyebb mérkőzésed. Persze, ha minden úgy alakul, ahogy eltervezted…

Nem, ezt azért így nem mondanám, mert voltak már könnyűnek tűnő, ám nehéz mérkőzéseim. Sokan úgy gondolták, hogy azok a mérkőzések, amiket könnyen vettem, könnyűek is voltak, de amit én belülről átéltem, az mindig más. Nem mondanám, hogy ez lesz a legkönnyebb mérkőzésem, azért sem mert még nem nyertem meg. Az is lehet, hogy beleszaladok egy nagy pofonba és annyi a pályafutásomnak, vagy a világbajnoki címnek.

Egyébként hogy vagy? Erőnlétileg hol tartasz?

Köszönöm, jól érzem magam. Erőnlétileg még nem vagyok 100 százalékosan rendben, de a mérkőzésig még van öt és fél hét. Addig még fel kell pörgetnem magam, és nem lenne jó, ha már most mérkőzésre kész állapotban lennék. A csúcspontom november 24-ére kell, hogy kijöjjön, amikor a mérkőzés lesz.
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását