2024. április 28. - Valéria

ENSZ érdemrend

Érdemrenddel tüntette ki az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) Pais Juditot, az MR1-Kossuth Rádió munkatársát az élelmezési világnap alkalmából - tájékoztatta a Magyar Rádió Kommunikációs Irodája.
2007. október 18. csütörtök 13:39 - Hírextra


Pais Judit a FAO intézményének népszerűsítéséért kifejtett újságírói tevékenységéért vehette át az elismerést - írták az indoklásban.

Az MR1-Kossuth Rádió Hajnal-táj műsorának szerkesztője a mezőgazdasági fejlesztés, a jobb táplálkozás, valamint az élelmiszerbiztonságra való törekvés témakörében készít informatív beszámolókat.

A FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben Romány Pál, az akkori magyar mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter javaslatára döntött az élelmezési világnap (World Food Day) megtartásáról.

Az éhínség elleni küzdelem napja október 16-a lett. 1981 óta ezen a napon az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslásának szükségességére, a mezőgazdaság és az élelmiszertermelés elsőrendű fontosságára figyelmeztetnek. A humanitárius szervezetek ráirányítják a figyelmet a világ szegényebbik felének élelmezési problémáira, Közép- és Kelet-Európában pedig az elégtelen táplálkozásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását