2024. május 11. - Ferenc

Putyin védi Iránt

Az orosz elnök óva intett egy Irán elleni háborútól és kiállt a perzsa állam békés atomprogramja mellett kedden, Teheránban. Putyin a Kaszpi-tenger államainak iráni találkozóján vett részt, ahol nem sikerült megállapodni a térség nyersanyagkészleteinek el
2007. október 17. szerda 08:13 - Hírextra
Putyin kijelentette, hogy egyetlen térségbeli állam elleni háborút sem támogat, így egy Irán ellen indítandó amerikai támadás tervét sem. Az orosz elnök védelmébe vette a perzsa állam atomprogramját is, mint mondta, minden államnak joga van a fejlett technológiák alkalmazásához.

Az Oroszország, Azerbajdzsán, Türkmenisztán, Kazahsztán és Irán részvételével tartott találkozón az országok megállapodtak abban, hogy sem területükkel, sem egyéb eszközzel nem járulnak hozzá ahhoz, hogy külső hatalom támadást intézzen valamelyik térségbeli állam ellen.

A konferencia azonban nem érte el legfőbb célkitűzését, a Kaszpi-tenger térségben található földgáz és kőolaj készletek elosztásáról nem sikerült megállapodni. Abban azonban megegyeztek az államok vezetői, hogy a készletek kitermelésébe csak az öt állam teljes egyetértésével lehet külső partnert bevonni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását