2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Olvadásra drágul

MÉH-be az egyforintosokkal - sokan ezen gondolkodnak Baranyában. A beváltás helyett inkább így válnának meg az aprótól Pécsett. Egyrészt azért, mert nem vesződnek a rolnizással, másrészt azért, mert akár 30 fillérrel többet, 400 darabért akár 520 forintot
2007. október 15. hétfő 20:05 - Hírextra
A sárgaréz egyforintosért darabonként 20-30 fillérrel adnak többet a színesfém átvevőhelyeken. Az egyik pécsi fémhulladék gyűjtőbe is vitt már valaki egy zacskónyit. A telep vezetője azt mondta, ő 400 darabért 480-520 forintot fizet. De más telepeken akár többet is adnak a sárgarézért, hiszen az egyforintosból, miután beolvasztották, csaptelepet lehet készíteni. Kemény és jól ellenáll az időnek - mondta a telephelyvezető.

A beolvasztásnak nincs törvényi akadálya - mondja az ügyvéd. Herke Csongor szerint Nyugat-Európában vannak olyanok országok, ahol ez tilos, például a briteknél kifejezetten tiltják a fémpénzeknek a beolvasztását.

A Magyar Nemzeti Bank közleményében azt írja: nem támogatják az ötletet, mert folyamatosan pótolniuk kell az eltűnt mennyiséget, ami plusz kiadás. Egy egyforintos előállítása ugyanis 4-5 forintba kerül. A gyűjtögetésről viszont tudnak. Ezért azt szeretnék, hogy a büntető törvénykönyvet módosítsák, hogy valóban ne lehessen beolvasztani érvényben lévő fémpénzt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását