2024. július 17. - Endre, Elek

Már Skóciában is a "kuncsaftot" büntetik

Skóciában ezentúl közel négyszázezer forintos bírsággal sújtják azokat, akik az utcán próbálnak felszedni prostituáltakat. A törvények eddig csak a szexuális szolgáltatást kínálókat sújtották, de ezentúl a kereslet visszaszorítását is célozzák.
2007. október 15. hétfő 18:22 - Hírextra
A rendelkezés szerint nemcsak a prostitúcióra való felhívás, tehát az utcalányokkal való alkudozás számít bűncselekménynek, hanem az is, amikor a prostituáltat kereső személy kocsijával lépésben cirkál az örömlányos környékeken.

A legtöbb elkövető autójával cirkálva próbál felszedni általában heroinfüggőségük miatt kiszolgáltatott örömlányokat Glasgow és más városok utcáin. A skót önkormányzat ezért azt szorgalmazza, hogy be lehessen vonni az autós kuncsaftok jogosítványát - jelentette a BBC.

A törvényalkotók szerint a gyakran tisztes családi körülmények között élő ügyfelek "kizsákmányolják a védtelen nőket, és viselkedésükkel zaklatják az adott környék közösségét".

A törvény nyomán felszámolják például Aberdeen piroslámpás negyedét, és a rendőrök meg fognak állítani minden autót, amelynek vezetője szerintük prostituáltakat keres.

Jan Macleod a nők jogait védő Women's Support Project nevű szervezet aktivistája üdvözölte a törvényt, és azt mondta, a jogszabály világossá teszi, "hogy a prostitúció gyökere a kereslet".

Margo MacDonald skót parlamenti képviselő viszont "nonszensznek" nevezte azt.

Egy a BBC-nek nyilatkozó utcalány pedig azt mondta: érzékelik, hogy az ügyfelek félnek, de ezentúl más környékeken próbálkoznak majd.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását