2024. április 26. - Ervin

Tanulmány a hajózásról

Tanulmány készült a Duna hajózhatóságának javítása érdekében, környezetvédők azonban ellenzik a magyar szakemberek által összeállított dokumentum terveinek megvalósítását - írta pénteken az Új Dunántúli Napló.
2007. október 12. péntek 10:12 - Hírextra

A folyam magyar szakaszának átalakítása mintegy 65 milliárd forintba kerülne. A 2009 és 2013 között zajló kivitelezés kotrási munkálatokat, vezetőművek, kőszórások kialakítását, sarkantyúk építését, s néhol mederanyag visszatöltését foglalnák magukban.

Az Európai Bizottság még 2003-ban kezdeményezte a kontinens közlekedési helyzetének, beleértve a vízi szállítás, utazás helyzetének javítását. Az elképzelések között kiemelt helyen szerepelt a Duna teljes szakaszának hajózhatóvá tétele, a megfelelő vízmélység biztosítása, melyre jelentős forrásokat szánnának.

Zöldszervezetek azonban hevesen ellenzik a beavatkozást. Szerintük állatfajok élőhelyei kerülnének veszélybe, sőt, az átalakítás akár jóvátehetetlen károkat is okozhat. A civilek kotrás helyett a hajók átalakítását, korszerűbb, kisebb merülésű uszályok üzembe helyezését javasolják - olvasható a baranyai napilapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását