2024. április 26. - Ervin

Emberölés "közösülési ajánlat" után

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken hozott jogerős határozatában annak a férfinak a büntetését, akit korábban tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtottak, miután tavaly Lábodon megölt egy férfit, mert ő közösülésre tett ajánlatot az élettársának.
2007. október 12. péntek 13:19 - Hírextra

A táblabíróság Krémer László vezette büntető tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljárt Somogy Megyei Bíróság határozatát, és Csonka Lajost emberölés, valamint közúti veszélyeztetés miatt marasztalta el.

A 37 éves, testi sértések és vagyoni bűncselekmények miatt tizenhatszor elítélt Csonka Lajos és élettársa 2006. augusztus 13-án egy nagyatádi áruházban vásárolt, amikor ismerősük bemutatta nekik a sértettet. Elmondta róla, hogy a pesti éjszakában dolgozik, és "maffiakapcsolatai" vannak.
A fővárosi férfi rövid beszélgetés után felajánlotta a vádlottnak, hogy tízezer forintot fizet, ha közösülhet a párjával. Csonka Lajos ezen feldühödött, szóváltás alakult ki a felek között, majd úgy váltak el, hogy "még találkozni fognak".

A konfliktus a Nagyatád és Lábod közötti úton folytatódott, ahol a sértett autóval megelőzte a vádlott autóját. Csonka Lajos ismét haragra gerjedt, üldözni kezdte a budapesti férfit.

A vádlott ennek során mintegy 120-130 kilométeres sebesség mellett többször nekihajtott a járművének, amikor pedig Lábodon megálltak, a sértett egy gázpisztolyt, Csonka Lajos kést ragadott, s egymásnak estek.

A sértett a vádlottra lőtt, Csonka pedig megsebesítette őt a vállán, majd szíven szúrta, melynek következtében a sértett a földre rogyott, s néhány percen belül meghalt.
A vádlott védője a pénteki tárgyaláson azzal érvelt, hogy Csonka Lajos jogos védelmi helyzetben volt, a bíróság ezt azonban a tanúk vallomásaira és a szakértői véleményekre alapozva nem fogadta el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását