2024. április 30. - Katalin, Kitti

Magyar siker a sportújságírók versenyén

Kittka András a Bridgestone e-reporter tehetségkutató verseny idei győztese. A 23 éves diák a Forma-1 "előszobájának" tartott GP2 gyorsasági autóverseny sorozatról küldött angol nyelvű tudósításokat a Bridgestone gumiabroncsgyártó honlapjára. Hat versenyt
2007. október 3. szerda 13:31 - Hírextra

A 2007-es GP2-széria utolsó, valenciai futama után vette át a győztesnek járó oklevelet és egy csúcsminőségű laptopot. Interjúlehetőséget is kapott Timo Glockkal, a GP2 bajnokával, és nyert egy utazást.

"El sem hiszem, hogy én lettem az első. Fantasztikus lehetőség volt az e-reporter verseny és nagy megtiszteltetés, hogy Timo Glock mellett vehettem át az első helyért járó jutalmat a GP2 szezonzáró díjkiosztó gálán" - idézte a győztes riportert az itv brit kereskedelmi tévétársaság honlapja.

A korábbi győztesek és döntősök jellemzően a sportújságírói pályán maradtak és a motorsportban dolgoznak. Kittka András reméli, hogy ő is követi a trendet.

"Rengeteget tanultam és továbbra is mindent megteszek, hogy újságíróként dolgozhassak a Forma-1-ben. Nagy köszönet jár a Bridgestone-nak, amiért bizonyíthattam a tudásomat. Üzenem minden diáknak, aki erre pályára készül, hogy induljon a versenyen" - mondta a magyar fiatalember.

2006-ban egyébként a brit Lewis Hamilton lett a GP2 bajnoka. Idén már a Forma-1-ben indult, vasárnap megnyerte a Japán Nagydíjat és vezeti a vb-pontversenyt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását