2024. április 29. - Péter

Két nő és a köztársasági elnök

Szili Katalinnak, Dávid Ibolyának és Sólyom Lászlónak nem csupán a pontszámai azonosak a Szonda Ipsos legújabb kutatásai szerint, de a velük kapcsolatos vélemények szerkezete is - olvasható a hétfői Népszabadságban.
2007. október 1. hétfő 08:59 - Hírextra

Az egyaránt 47-47 pontot elért három politikusra vonatkozóan egyformán igaz: a választópolgárok egyharmadának negatív véleménye van róluk, háromtizedének közepes, míg egynegyednyien pozitívan értékelik őket - teszi hozzá a lap.

Markáns különbségek vannak azonban a politikai hovatartozás szerinti minősítéseikben. Szili Katalin és Dávid Ibolya a kormánypártok körében kedveltebbek: Szili az MSZP-sektől 67, Dávid 53 pontot kapott, míg a Fidesz támogatói körében 37, illetve 42 pontot sikerült elérniük.

Sólyom Lászlóról ezekkel ellentétes megnyilvánulások figyelhetők meg: a fideszesek 63 ponttal, a szocialisták 35-tel fejezték ki véleményüket.

A három, holtversenyben első helyen álló politikust nagyon szorosan követi még Göncz Kinga (46 pont) és Orbán Viktor (45 pont), vagyis elmondható, hogy ennek az öt politikusnak "majdhogynem azonos a megítélése".

A lista végén szereplő kormánypárti politikusok közül - miniszterré válása óta - Horváth Ágnes (21 pont) foglalja el a sereghajtó pozícióját. Őt a legnépszerűtlenebbek sorában Gyurcsány Ferenc (28 pont) és Kóka János (29 pont) követi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását