2022. augusztus 9. - Emőd

Az Európai Parlament a Nabuccót támogatja

Közös európai energiaügyi külpolitika kialakítását várják el az Európai Parlament képviselői. Az EP támogatja a Nabucco csővezeték megépítését, a tagállamokat pedig különalkuk kötése helyett egységes fellépésre szólítja fel.
2007. szeptember 27. csütörtök 06:57 - Hírextra

 A parlament uniós "energiaügyi külpolitikai főképviselői" posztot hozna létre, emellett megvizsgálná, nem fenyegeti-e a világ élelmiszerbiztonságát a bioüzemanyagok előállítása.

Az EP az új uniós reformszerződés elfogadása után energiaügyi külpolitikai főképviselői posztot hozna létre. Ő a kül- és biztonságpolitikai uniós főképviselő fennhatósága alatt, az Európai Bizottság alelnökeként működne. Felelős lenne az energiaügyi közös európai külpolitika területén a koordinálásáért.

Az EP támogatja a Nabucco csővezeték megépítését, cseppfolyósított földgáz-infrastruktúra kiépítését, a villamosenergia-átviteli hálózatok összekapcsolását, az euro-mediterrán villamos energia és gáz infrastrukturális gyűrűk létrehozását.

Az EP a bioüzemanyagokkal kapcsolatban fontosnak tartja, hogy a haszonnövények termesztése ne fenyegesse az élelmiszerbiztonságot.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását