2024. május 17. - Paszkál

A főváros lakosságának egyharmada külföldi gyökerű

Az osztrák főváros lakosságának száma az év elején elérte az 1,66 milliót, a bécsiek közül csaknem minden harmadik külföldi gyökerekkel (bevándorló-háttérrel) rendelkezik.
2007. szeptember 27. csütörtök 11:47 - Hírextra
Az Osztrák Statisztikai Hivatal (SA) először készített olyan kimutatást, amely nemcsak az országban élő, hivatalosan bejelentkezett külföldieket, hanem az osztrák állampolgárságot elnyertek származási helyét és eredeti állampolgárságát is figyelembe veszi. Az összeállítás így sem teljes és pontos, mert az egykoron bevándorolt, de osztrák állampolgárrá vált szülők gyerekeinek családi-származási hátterét nem vizsgálja - például a másod- vagy harmadgenerációs leszármazottakét.   

A hivatal honlapján közölt adatok szerint Ausztria lakossága 2007. elején 8 298 923 főt tett ki: 7 062 641-en Ausztriában születtek, külföldön 1 236 282-en. Vagyis az alpesi ország lakosságának 14,9 százalékát alkotják a külföldről származók. A többség Európából jött: az egykori Jugoszláviából csaknem négyszázezren érkeztek, Németországból 173 ezren, Törökországból 154 ezren.
Az EU-csatlakozás óta 34 585 magyar telepedett le Ausztriában.

A bevándorló-háttérrel rendelkezők száma és aránya a kilenc szövetségi tartomány közül Bécsben a legmagasabb. Az osztrák fővárosban 317 991 külföldi állampolgár él, azok száma pedig, akik külföldi gyökerűek - köztük tehát azok is, akik már megkapták az állampolgárságot, de külföldön születtek -, megközelíti az 523 ezret.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását