2024. március 3. - Kornélia

Nyáron folytatják a dopping pert

Egy athéni bíróság 2008. június 19-re halasztotta a doppingvétség miatt korábban két évre eltiltott görög atléták, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu perét.
2007. szeptember 24. hétfő 12:55 - Hírextra

Az illetékes ítélőszék azért döntött így, mert a hamis tanúzással vádolt sprinterek egyik ügyvédje betegségre hivatkozva nem tudott megjelenni a tárgyaláson.

A két futó a 2004-es athéni olimpián mulasztott el több doppingellenőrzést is. Kenteriszt és Tanut a játékok nyitónapján várták vizsgálatra, ezen motorbalesetük miatt nem jelentek meg, amelyet azonban a bíróság szerint csak megrendeztek. Ezt követően a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 72 órás haladékával sem tudtak élni állítólagos sérüléseik miatt, végül csak két nappal később mentek el a meghallgatásra, amely után visszaléptek a seregszemlétől.

Kenterisz Sydneyben 200 méteren olimpiai arany-, Tanu 100-on ezüstérmet nyert. Utóbbi büntetésének lejártával folytatta karrierjét, ám idén a birminghami fedettpályás Eb-n kíméletlenül kifütyülték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását