2024. május 12. - Pongrác

Káosz a nyugdíj körül

Nagy a káosz a korkedvezményes nyugdíj változása körül. A kormány múlt héten tárgyalta a tervezetet, és sürgősséggel a parlament elé kívánja terjeszti. A szakszervezetek szerint azonban a módosítás a szociális partnerek nélkül született, és egyelőre azt s
2007. szeptember 18. kedd 08:24 - Hírextra

A jelenlegi 840 foglalkoztatást érintő felsorolás biztosan változik, és módosul a korkedvezményes nyugdíj rendszerének egésze is - írja alap. Ennek az a célja, hogy a továbbiakban ne közfinanszírozás terhére nyújtson kedvezményt a nyugdíjrendszer, hanem ott fizessék meg a többletjárulékot, ahol a foglalkoztatottak korkedvezményben részesülnek.

Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint egy tíz évvel ezelőtt született döntés alapján a mindenkori kormány vállalta, hogy feltárja, és megvizsgálja a rendszert, és konszenzussal módosítják a szabályzatot. Ehelyett most egy felületes változat született - fogalmazott.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását