2024. április 29. - Péter

Nem védekezhet szabadlábon O. J. Simpson

Nem védekezhet szabadlábon a fegyveres rablás és más bűncselekmények gyanújával Las Vegasban vasárnap letartóztatott O. J. Simpson. A volt amerikaifutball-sztár és színész a gyanú szerint társaival csütörtökön rárontott egy kereskedőre Las Vegas-i szállod
2007. szeptember 17. hétfő 12:39 - Hírextra

Simpson szerint az eset nem volt több kisebb vitánál, csak a tőle korábban ellopott relikviákat szerezte vissza társai segítségével és fegyver nem is volt náluk.

Nem világos, hogy kinek a tulajdonát képezik a szóban forgó tárgyak, de az eset körülményei miatt nyomozást kellett indítani a "tulajdonos kilététől függetlenül" - mondta Clint Nichols hadnagy a városi rendőrségtől vasárnap, miután Simpsont Las Vegasban letartóztatták.

A kerületi ügyészség szerint valószínűleg hét bűncselekmény - köztük fegyveres rablásban és lopásban való részvétellel, illetve az ezekre irányuló szövetkezéssel - elkövetésével és egy súlyos vétséggel fogják megvádolni. Akár harminc évet is kaphat. Az óvadéki bíróság döntése értelmében őrizetben marad, nem védekezhet szabadlábon.

Yale Galanter, O.J. Simpson ügyvédje elmondta: minden erővel harcolni fognak a vádak ellen. "Úgy látjuk, hogy a szemtanúk egymásnak ellentmondó vallomásain alapuló vádak rendkívül nehezen igazolhatóak" - mondta Galanter.

Simpsont vasárnap reggel vezették el megbilincselve a The Palms kaszinóhotelből, egy nappal azután, hogy letartóztatták egy társát, Walter Alexandert. Őt még szombaton szabadlábra helyezték és óvadékot sem kellett fizetnie. Walter az egyik gyanúsított a kettőből, akiknél a feltételezett rablás idején a gyanú szerint fegyver volt. Simpsont nem gyanúsítják ilyesmivel. "Nincsen arra utaló információnk, hogy fegyver lett volna nála" - mondta Clint Nichols hadnagy. A rendőrség még négy férfit keres az ügyben.

Simpson elmondta, hogy néhány hete Tom Ricciótól, egy aukciós ház tulajdonosától megtudta, hogy sportrelikviákkal kereskedő gyűjtők árusítják személyes tárgyait, ereklyéit. Riccio összehozott egy találkozót azzal az ürüggyel, hogy egy magánszemély érdeklődik a kollekció iránt. Ezen a találkozón jelent meg Simpson társaival, akikkel elmondása szerint egy esküvőn ismerkedett meg, és segítségükkel visszaszerezte a holmikat. Azért nem kérte a rendőrség közreműködését, mert 1994 óta igencsak nehezen megy az együttműködés a hatóságokkal. "Mióta bajba kerültem, nem alakulnak jól a dolgaim a rendőrséggel. Mindig csak egy újabb O.J. sztori kerekedik, amikor hívom őket" - mondta Simpson.

A fekete bőrű sztárt 1994-ben megvádolták volt felesége, Nicole Brown Simpson és annak szeretője, Ronald Goldman meggyilkolásával. 1995-ben felmentették, később viszont egy polgári perben felelősnek találták a pár haláláért és 33,5 millió dollár (6 milliárd forint) kártérítés megfizetésére kötelezték.

Hosszas huzavona után egyébként néhány hete eldőlt, hogy Simpson publikálhatja If I Did It (Ha én tettem volna) című könyvét. Az egykori sportoló arról írt, hogyan követte volna el a kettős gyilkosságot, ha ő lett volna a tettes. Sok pszichológus szerint nem kitalált történetről van szó, hanem a valóságról, azaz Simpson közvetve beismerte bűnösségét. A nagy felháborodás miatt a kiadó először meghátrált, de a Goldman család és O. J. Simpson képviselői később megállapodtak, hogy Goldmanék hozzáfűzhetik a kézirathoz a megjegyzéseiket, s a könyv hasznából is részesednek, a bevétellel pedig az erőszakos bűncselekmények áldozatait segítő alapítványt támogatják. Denise Brown, a megölt exfeleség húga viszont bojkottra szólította fel a közvéleményt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását