2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fidel Castro: nem repülőgép csapódott a Pentagonba

Fidel Castro azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy becsapta a világot a szeptember 11-i terrortámadások kapcsán. A kubai vezető cikke a tragédia hatodik évfordulóján jelent meg egy havannai lapban - jelentette az AFP hírügynökség szerdán.
2007. szeptember 12. szerda 08:14 - Hírextra
A 81 éves Castro azt állítja, hogy a Pentagon épületét Washingtonban rakéta találta el, mert a kör alakú nyílást, ami a támadás után maradt, repülőgép becsapódása nem okozhatta. Az ikertornyok leomlásának módjáról és az áldozatokról közölt hivatalos adatok pedig ellentmondásosak és tudományosan nem alátámaszthatók.

Tudjuk, hogy félretájékoztatták a világot, és lehet, hogy sosem derül ki az igazság - tette hozzá Castro, aki cikkében folyamatosan birodalomnak titulálja a szomszédos országot.

A 81 éves Castro nem jelent meg a nyilvánosság előtt tavaly július óta, amikor bélműtétet hajtottak végre rajta. A beavatkozás után ideiglenesen átadta a hatalmat öccsének, a 76 éves Raulnak. A kubai hatóságok Fidel Castro egészségi állapotát államtitokként kezelik.

Az Egyesült Államokban is vannak követői az elméletnek, mely szerint szeptember 11-e nem külső terrortámadás, hanem belső összeesküvés eredménye volt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását