2024. április 20. - Tivadar

Bushnak kapóra jött a Bin Laden videó

A pénteken nyilvánosságra hozott új Osama Bin Laden videó emlékeztető arra, hogy milyen veszélyes világban élünk, mondta szombaton George Bush amerikai elnök. Az amerikai hírszerző szervek a felvétel tanulmányozása után elég biztosak benne, hogy tényleg a
2007. szeptember 8. szombat 09:33 - Hírextra
Egy névtelenül nyilatkozó amerikai hírszerző tiszt elmondta, hogy a felvétel augusztus elején készülhetett, mert utalás van benne a Hiroshima elleni atomtámadás 62. évfordulójára. Bin Laden több utalást is tett a felvételen a közelmúlt eseményeire, így többek között megemlíti benne az új francia köztársasági elnököt Nicolas Sarkozy-t, és Gordon Brown új brit miniszterelnököt valamint az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válságot is.

Az Al-Kaida vezetője nem tett egyértelmű nyílt terrorfenyegetést a felvételen, ami három éve az első, amit közzétett a nemzetközi terrorszervezet. Bin Laden gyengének nevezi az Egyesült Államokat, és az iszlám követésére szólítja fel az amerikaiakat, hogy így véget érhessen az iraki háború.

George Bush amerikai elnök szerint a felvétel mutatja, hogy milyen veszélyes világban élünk, és az iraki háború felemlegetése emlékeztető arra, hogy Irakban a szélsőségesek ellen harcolnak. Bush elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy az Al-Kaida biztonságos menedéket akar létrehozni Irakban, hogy onnan támadásokat tudjanak indítani az Egyesült Államok és szövetségesei ellen.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását