2024. május 2. - Zsigmond

Szándékos törvénysértés

Szándékosan sértettek törvényt a szocialisták, amikor saját kormányukkal szemben megszavazták a kistérségi lehatárolás megváltoztatását célzó képviselői indítványt az Országgyűlésben - közölte Tasó László (Fidesz) parlamenti képviselő, Nyíradony polgármes
2007. szeptember 7. péntek 14:23 - Hírextra

Emlékeztetett rá, hogy Sólyom László köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte a parlamentnek az ezzel kapcsolatos törvényt, s világossá tette, hogy az MSZP-s Hajdú Attila javaslata törvénysértő volt.

A kistérségi lehatárolás megváltoztatását ugyanis csak az érintett képviselő-testületek kezdeményezhetik. Ez sem a sarkadi, sem a Bocskaikert kiszakítását eredményező hajdúhadházi kistérség esetében sem történt meg - mondta az ellenzéki képviselő.

Emlékeztetett rá, hogy a kormány sem támogatta a módosítást, mint ahogy leszavazta azt az önkormányzati és területfejlesztési bizottság is.

"Érdekes módon a szocialista képviselők annak ellenére, hogy a kormányuk sem támogatja, pont a törvénysértő mivolta miatt a módosító javaslatot szándékos törvénysértést követtek el" - fogalmazott Tasó László.

A fideszes honatya annak kapcsán, hogy az Országgyűlés szocialista frakciója hétfőn újratárgyalja az előterjesztést, felhívta a szocialista képviselők figyelmét: ne kövessenek el újra szándékos törvénysértést!

Tasó László sajtótájékoztatóján kifogásolta azt is, hogy az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács a hátrányos helyzetű kistérségek további leszakadását előidéző döntést hozott, amikor megszavazta a négy és öt számjegyű utak felújításáról szóló telterjesztést, s a hajdúhadházi kistérség gyakorlatilag valamennyi előterjesztését elutasította.

Tasó László szerint nem az önkormányzatok képviselői, hanem a miniszteri delegáltak döntenek ebben a kérdésben, s így fordulhatott elő, hogy kistérségükben nem újítják fel belátható időn belül az életveszélyesnek ítélt utakat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását