2024. április 28. - Valéria

Battonya polgármestere takarmányt adományoz

Öt teherautó takarmányt adományozott Karsai József, Battonya város szocialista polgármestere, a térség országgyűlési képviselője, valamint a Tótkomlósi Agrár Zrt. egy tönkrement körösladányi gazdának kedden.
2007. szeptember 4. kedd 12:34 - Hírextra

A képviselő a szállítmány elindítása előtt tartott battonyai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az aszály miatt kialakult magas takarmányárak miatt az állattenyésztés az elmúlt ötven év legsúlyosabb válságába kerülhet.

A megajándékozott gazda például tenyészmarhákat tart, s miután nem tudta megtermelni az állatok ellátáshoz szükséges takarmányt, azok kivágásán gondolkodott.

"A gazda azonban csapdában van, mert a tenyészállatok egy hitel miatt jelzáloggal terheltek, így tulajdonképpen kénytelen folytatni az állatok nevelését" - jelentette ki.

Karsai József korábban nyílt levélben fordult azon gazdatársaihoz, akinek jobban sikerült az idei esztendő, hogy segítsenek bajba jutott társaikon.

Mint mondta, eddig 12 nagyüzem, illetve társas vállalkozás jelezte csatlakozási szándékát, s várhatóan a követező héttől több hasonló akcióra is sor kerül.

Karsai József hangsúlyozta: tudja, hogy ezekkel nem lehet megoldani a kialakult válságot, ám bízik abban, hogy fellépésére fel fog figyelni a kormány is.

A képviselő tevékenységének is tulajdonítja, hogy a szaktárca, a cégein keresztül megkezdte a Magyarországon tárolt uniós intervenciós kukoricakészletek felvásárlását, amelynek a folytatását szorgalmazta.

Karsai József, aki az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának is tagja arról is szólt, hogy nem tartja jó megoldásnak a hústermek forgalmi adójának a szaktárca által felvetett csökkentését.

Mint mondta, "az adócsökkentést le fogják nyelni a multinacionális vállalatok", s ezzel csak ők fognak jól járni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását