2024. május 25. - Orbán

Kevesli az olimpiára szánt pénzt a Fidesz

Nem ad megfelelő támogatást az állam az olimpiai felkészülésre, ezért a Fidesz azt javasolja, hogy a 2008-as költségvetésben többletforrásokat biztosítsanak a sikeres pekingi szereplés érdekében. Minderről Szalay Ferenc, az Országgyűlés Sport- és Turiszti
2007. augusztus 29. szerda 11:33 - Hírextra
Az ellenzéki politikus elmondta, hogy 2007-ben 1,7 milliárd forintot biztosított az állam a felkészülésre, ugyanannyit, mint 2004-ben, holott a sportszövetségek 2,3 milliárdos támogatást kértek. A Fidesz javaslata szerint a jövő évi költségvetésben a felkészülésre 2 milliárd forintos támogatást, az olimpiai részvételre, így a kinntartózkodás költségeire is 430 millió forintot, illetve a sportolók támogatására is plusz forrásokat biztosítson az állam. Szalay Ferenc szerint összesen 4,5 milliárd forintos támogatás kellene a megfelelő olimpiai szerepléshez. Az ellenzéki politikus ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a hazai doppinglabor nem kap állami támogatást, és a Sportkórház állami finanszírozása is csökkent, holott a Fidesz szerint ezek támogatása is fontos lenne.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását