2024. május 14. - Bonifác

Az oktatási tárcának nem jeleztek tankönyvhiányt

Az oktatási tárcának eddig sem tankönyvkiadó, sem iskola nem jelzett tankönyvhiányt - reagált a minisztérium sajtóirodája az ezzel kapcsolatos hírekre kedden az MTI-nek.
2007. augusztus 28. kedd 21:22 - Hírextra
Az elmúlt napokban több sajtóinformáció szólt arról, hogy késnek egyes tankönyvek, s csak több hetes csúszással kerülnek ki az iskolákba.

"A tankönyvkiadók tartoznak felelősséggel a tankönyvrendelésben foglaltak vállalásért annak érdekében, hogy az iskolák a tankönyvrendelésüket időben megkapják, és meg tudják kezdeni az új tanévet" - áll a tárca közleményében.

Az iskolai tankönyvrendelés minden esetben az iskola, a tankönyvkiadó, illetve a tankönyvterjesztő közötti megállapodáson alapul. A tankönyvkiadással foglalkozó cégek vállalkozások, amelyeket a piaci követelmények kötnek, más vállalkozási szerződésekhez hasonlóan - teszik hozzá.

A szaktárca felidézi azt is, hogy az iskolai tankönyvrendelés elkészítése a vonatkozó OM-rendelet alapján az iskola igazgatójának a feladata. Az igazgatóknak minden tanévben február 15-ig el kell készíteniük a rendelést. és azt le kell adniuk a kiadóknak. Az iskolai tankönyvellátás megszervezése érdekében minden iskolának el kellett készítenie az iskolai tankönyvellátással kapcsolatos szabályzatát, és meg kellett neveznie egy tankönyvfelelőst a lebonyolítás iskolai koordinálására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását