2024. május 19. - Ivó, Milán

110 méteres ház épül a XIII. kerületben?

A budapesti XIII. kerületi Önkormányzat a Váci út - Róbert Károly körút sarkára 110 méteres magasház felépítését is engedélyezné, ugyanakkor a fővárosi építési szabályozás szerint nem lehet 74 méternél magasabb építményt felhúzni Budapesten - mondta Arató
2007. augusztus 28. kedd 22:05 - Hírextra
A XIII. kerület 2000-ben hozott rendeletét, miszerint 110 méter magas toronyházat lehetne építeni a kerületben, a Fővárosi Önkormányzat megóvta az Alkotmánybíróságon, így a rendeletet hatályon kívül helyezték - emlékeztetett Arató György.

Hangsúlyozta: a terület városközponti övezetként van megjelölve a főváros településszerkezeti tervében is. A kerület tárgyal a Fővárosi Önkormányzattal, hogy kiemelt területeken akár 110 méteres épületeket is lehessen építeni. A magasház-beruházó nem kaphat addig építési engedélyt, amíg a főváros nem fogadja el a kerületi szabályozási tervet - fűzte hozzá.

Arató György a Váci út - Róbert Károly körút sarkára tervezett magasházról szólva kifejtette, hogy a legfelső szinteken mintegy 20 ezer négyzetméteren irodák lennének, az alsó két szinten pedig közhasznú funkciókat ellátó üzletek, éttermek, bankfiókok.

A kerületi és a fővárosi önkormányzat az ingatlanfejlesztővel olyan megállapodást szeretne kötni, miszerint a beruházóra több közhasznú munkát ráterhelnének, egyebek mellett a közelben lévő metrófeljárók akadálymentesítését, 250 férőhelyes P+R parkoló építését, valamint zöldfelület és publikus tér kialakítását - folytatta a főépítész hozzátéve, hogy a beruházó 2009-ben akarja átadni az építményt.

A környezetrendezés, a zöldfelületek, a gyalogos sétány kialakítása a lakosság érdekeit is szolgálja - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását