2024. május 29. - Magdolna

38 milliós átlagkereset egy egész városrészben

Egy friss felmérés szerint első alkalommal haladja meg a bűvös 100 ezer fontot (mintegy 38 millió forint) az átlagfizetés Nagy-Britannia egyik területi egységén. Eszerint London Kensington és Chelsea kerületében élők érezhetik magukat különösen szerencsés
2007. augusztus 26. vasárnap 11:14 - Hírextra
A Barclays Bank felmérésében a pénzintézetnél vezetett számlák pénzforgalmát alapul véve következtettek a keresetekre szerte az Egyesült Királyságban, a minta körülbelül hétmillió ember jövedelmi adatait tartalmazza.

Nem meglepő, hogy a területi kereseti listát a londoni kerületek dominálják, az első Kensington és Chelsea 101.600 fonttal, a második Westminster 81.425 fonttal, harmadik Hampstead és Highgate 77.500 fonttal.

Ha eltekintünk a fővárostól és vonzáskörzetétől, akkor az északnyugati, a jól kereső labdarúgók körében különösen népszerű Tatton a legtehetősebb, ahol 62.350 font az átlagkereset. Igaz, ez a teljes rangsorban csak a 13. helyre elég.

A Barclays Premier Banking vezérigazgatója elmondta: a magas fizetés ma már nem számít szokatlannak az országban, több mint egymillió brit keres évi 100 ezer fontnál többet.

A szakértő kiemelte, hogy a tehetős külföldiek beáramlása jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a két leggazdagabb londoni kerületben már 100 ezer fontnál magasabb az átlagkereset.

A bevándorlók közül az egyik legismertebb az indiai származású milliárdos, Lakshmi Mittal, aki egyben a leggazdagabb brit, és övé az ország legdrágább kastélya, amely a Kensington Palace Gardensben található. Ez a környék az orosz bevándorlók körében is nagyon népszerű.

Nagy-Britanniát és fővárosát főként előnyös adózási szabályai és liberális tőkepiaca teszi vonzóvá a tehetős külföldi üzletemberek szemében.

A felmérés azonban az ország déli és északi része közötti jövedelmi szakadék szélesedésére is rávilágít, amire augusztusi tanulmányában Tony Blair volt miniszterelnök kedvenc agytrösztje, az Institute of Public Research (IPPR) is felhívta a figyelmet.(InfoRádió)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását