2024. május 17. - Paszkál

Méreggel ölték meg a négyszázadikat

Texas államban szerdán végrehajtották a négyszázadik kivégzést a halálbüntetés 1976-os visszaállítása óta. Johhny Ray Connert méreginjekcióval ölték meg egy 1998-as gyilkosság miatt.
2007. augusztus 23. csütörtök 09:23 - Hírextra
A 32 éves férfi közép-európai idő szerint tíz perccel fél kettő előtt halt meg, nyolc perccel azután, hogy beadták neki a halálos mérget. A magát ártatlannak valló Conner utolsó szavaival igazságtalannak nevezte, ami vele történik, majd Allahhoz imádkozott.

Connert azért ítélték halálra, mert megölte egy benzinkút tulajdonosát egy rablás közben. A férfi elleni halálos ítéletet 2005-ben egy bíróság felfüggesztette, és új tárgyalást rendelt el arra hivatkozva, hogy Conner ügyvédei nem tettek meg minden védencükért. Egy fellebbviteli bíróság azonban januárban helybenhagyta a kivégzésről szóló ítéletet.

Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága 1976-ban állította vissza a halálbüntetést, azóta 1091 kivégzést hajtottak végre az egész országban, a legtöbbet Texasban. Idén eddig összesen 34 embert végeztek ki az Egyesült Államokban, közülük 20-at a második legnagyobb, déli államban.

Az Európai Unió korábban arra kérte Texas kormányzóját, hogy hagyjanak fel a kegyetlen és embertelen gyakorlattal, de Rick Perry ezt elutasította, mondván, hogy a halálbüntetés igazságos és helyes megoldás.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását