2024. április 29. - Péter

Megújul a Városháza park

Hamarosan kiírják az építészeti tervpályázatot a fővárosi Városháza park beépítésére. A parkban a tervek szerint helyet kap majd egy konferenciaközpont, valamint kiállítóterek, éttermek és kávézók is. Az új komplexum 2010-2011 körül készülhet el.
2007. augusztus 23. csütörtök 13:44 - Hírextra
A Főpolgármesteri Hivatal jelenlegi épületét, a Városháza parkot, a Merlin Színházat, és a Belvárosi Tűzőrséget magában foglaló területet alakítaná át a főváros, hogy az egy kapu lehessen a történelmi belváros és a VI. és VII. kerület turisztikailag forgalmas pontjai között. A Városháza Fórum elnevezésű építészeti tervpályázatot hamarosan kiírják - számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Ikvai-Szabó Imre, főpolgármester-helyettes. Mint mondta, a beruházás célja egyrészt a hivatal műemlék épületeinek felújítása és a 40 ezer négyzetméteres park beépítése.

A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta: céljuk egyrészt az, hogy egy kisebb és kompaktabb önkormányzati működés valósuljon meg úgy, hogy a hivatal épülete ne a bürokratikus rendszert tükrözze. Helyet kell még kapnia ezentúl a környéken egy konferenciaközpontnak, kiállítótereknek, és éttermeknek, kávézóknak.

A beruházás közpénz nélkül, a köz- és magánszféra együttműködésén alapuló úgynevezett PPP-konstrukcióban valósulna meg. A zsűri az elbíráláskor fokozott figyelmet fordít majd arra, hogy a tervek környezettudatosak legyenek és hogy illeszkedjenek a főváros városképéhez - hangsúlyozta a tájékoztatón Beleznay Éva, a főváros megbízott főépítésze.

A tervpályázat győztese várhatóan év végére lehet meg, az új tömb pedig - becslések szerint - legkorábban 2010-2011 körül készülhet el.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását