2024. május 9. - Gergely

Ölt a vihar

Legkevesebb tizenketten meghaltak, öten eltűntek az Egyesült Államok közép-nyugati részén pusztító viharokban - közölték hétfőn helyi illetékesek.
2007. augusztus 21. kedd 07:44 - Hírextra
A napok óta tartó esőzések sárlavinákat és árvizeket okoztak, többen házaik tetején vagy autóikban rekedtek. A legtöbben Oklahoma és Minnesota államokban vesztették életüket. A viharok utakat és hidakat sodortak el és több városból ki kellett költöztetni a lakókat.

Brownsville-ben három ház csúszott le egy hegyoldalról, senki sem sérült meg. A minnesotai Stocktonban egy család rekedt a tetőn, házukat több méteren vitte magával az árvíz. Az előrejelzések szerint csapadék hétfőn és kedden is esik az Egyesült Államok középnyugati részén.

Eközben az Egyesült Államok más részein a hőhullám szedett áldozatokat: a Tennessee állambeli Memphisben ketten haltak meg, az utóbbi kilenc napban összesen tizenketten haltak meg a meleg miatt. Június 27-e óta csak egy nap nem emelkedett a hőmérséklet 38 Celsius fok fölé a városban.

Az idei hőség eddig csaknem 50 ember halálát okozta a térségben.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását