2024. május 16. - Mózes, Botond

Mexikót megkímélte Dean

A pusztító erejű Dean hurrikán kedden elérte Mexikó Yucatan-félszigetét, miután végigsöpört az ország karibi tengerpartján. Útját kicsavart fák és leszaggatott elektromos vezetékek jelezték, de nem érkeztek hírek áldozatokról. A Dean elkerülte Cancunt és
2007. augusztus 21. kedd 22:31 - Hírextra
Előtte, amíg a Dean a karibi szigeteken dühöngött, 9 ember esett áldozatául.

A forgószél Mexikóban a ritkán lakott Puerto Bravónál lépett a szárazföldre, 280 kilométerre Cancuntól. A Puerto Bravó közelében fekvő Chetumalban, Quintana Roo állam félmilliós fővárosában, amelybe 20 ezren menekültek be a környékről, kijárási tilalmat rendeltek el, lezárták a helyi repülőteret, és kikapcsolták az áramszolgáltatást.

Amióta a hurrikán a mexikói szárazföld fölé ért, erősen lelassult, de feltételezik, hogy amikor átszelve a Yucatánt, kiér a meleg vizű Mexikói-öböl fölé, újból fel fog gyorsulni.

Most úgy néz ki, hogy a Dean megkíméli az Egyesült Államok déli olajfinomítóit. Erre a hírre esni kezdtek a nyersolajárak a világban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását