2024. április 19. - Emma

Jet-ski kerekesszékből

A világon először rendeznek Para Jet-ski Kupát kerekesszékeseknek jövő pénteken Kiskunlacházán. Az érdeklődők nemcsak kipróbálhatják az extrém vízisportot, de a későbbiekben sérült kategóriában sportolóként akár világversenyeken is képviselhetik Magyarors
2007. augusztus 19. vasárnap 12:14 - Hírextra
Para Jet-ski Kupát rendeznek testi fogyatékossággal élőknek augusztus 24-én, pénteken Kiskunlacházán. Igazi kuriózum, hogy a versenyen kerekesszékben élők is indulhatnak, hiszen ilyet a világon még soha senki sem szervezett. A rendezvény célja, hogy a fogyatékossággal élők kipróbálhassák ezt az extrém vízi sportot, amire egyébként nem nyílna lehetőségük. A másik cél pedig az, hogy a tehetséges jelentkezőkből a későbbiekben hivatalosan is megalakítsák a Magyar Jet-Ski Szövetség Para Jet-Ski szakágát. Ennek a tagjai a hivatalos világversenyeken sérült kategóriában képviselhetnék Magyarországot - mondta a Független Hírügynökségnek Czine Zoltán, a szabadban.hu főszerkesztője, a korábbi Para Paintball, a Para Quad és a Para Lovaglás főszervezője.

A ParaJet-Ski Kupára még jelentkezhetnek azok a testi fogyatékossággal vagy kerekesszékben élők, akik a megfelelő szakmai és orvosi biztosítás mellett kipróbálnák magukat a jet-ski sportban. A program augusztus 24-én, pénteken reggel 9-től délután kettőig egy hosszú szabadedzéssel indul, amikor bárki megismerkedhet a sporteszközzel és a szlalomozást is megpróbálhatja. Az érdeklődőket a Magyar Jet-Ski Szövetség munkatársai és versenyzői segítik, valamint ők biztosítják a szárazföldi és vízi mentést is. A selejtezők délután 2-kor kezdődnek, majd háromtól az elődöntőkre, végül 4-kor a döntőkre kerül sor. Az I. Para Jet-ski Kupa ünnepélyes díjkiosztóját 17 órától tartják.

A verseny helyszíne: Kiskunlacháza, Red Dragon tó (az 51-es úton a 39-es km-nél Bugyi felé balra, innen 5 km-re jobbra található a tó)

Jelentkezni a zoltan@szabadban.hu e-mail címen lehet.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását