2024. május 21. - Konstantin

Bányászmentés: még reménykednek

Újabb járatokat fúrnak a mentőegységek az egyesült államokbeli Utah államban a mélyben rekedt bányászok megmentésére. Bár a korábban lejuttatott kamera nem találta meg a hat vájárt, és életjeleket sem fedezett fel, a bányatulajdonosa közölte: még van remé
2007. augusztus 14. kedd 11:45 - Hírextra
Bob Murray szerint több dolog is bizakodásra adhat okot. Hétfő délutáni sajtótájékoztatóján közölte: az üreg teteje továbbra sem omlott be, a bányászok feltételezett tartózkodási helyén van elég levegő és iható víz.

A mentőegységek harmadszor is lefúrnak, ezúttal egy kicsit arrébb, egy másik olyan helyre, ahová a bányászok bemenekülhettek az omlás elől. Terveznek egy negyedik fúrást is, attól függően, hogy milyen eredményt hoz a harmadik kísérlet.

A sajtótájékoztatón részleteket mutattak be a mélybe leeresztett kamera képeiből. Bár a felvételeken alig látni valamit, egy szerszámos táskát és egy láncot ki lehetett venni a filmen. Murray szerint egyértelmű, hogy a táska az egyik keresett bányászé. A képek alapján egy 150-160 centi magas üreg valamelyik szegletében bújhattak el a vájárok, ha túlélték az omlást.

A hat bányászról múlt hétfő óta nincs hír. A Salt Lake City-től 200 kilométerre délkeletre lévő bányában az első jelentések szerint egy földrengés okozta a katasztrófát, az amerikai geológia intézet a szerencsétlenség idején a Richter-skála szerinti négyes erősségű földrengést mért. Később azonban jelezték, hogy fordítva történt: a bányaomlás miatt keletkeztek a rengések.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását