2024. március 1. - Albin

Házikrokodil a mosókonyhában

Még tart a vizsgálat a budapesti családtól elkobzott krokodil ügyében. Az állattal az volt a probléma, hogy nem voltak meg hozzá a szükséges papírok. A hüllőt egyébként még hat éve adta el Both Zoltán vadállat-befogó a család fiának, a hatóságok pedig töb
2007. április 25. szerda 06:58 - Hírextra
Both Zoltán vadállat-befogó a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy őt körülbelül hat éve kereste meg egy fiatal azzal, hogy krokodilt szeretne venni. Elmondása szerint látszott a fiún, hogy ért a veszélyes állatokhoz, és nem tűnt fiatalkorúnak sem, hiszen autót vezetett. Szerzett neki egy magyar magángyűjtőtől egy krokodilt, ám - állítása szerint - nagyot hibázott akkor, amikor nem kérte el az állat tartásához szükséges papírokat. Both Zoltán közölte, hogy nagyon megbánta és felelni fog a tetteiért.

A krokodilt végül több mint egy éve fedezték fel a hatóságok: a rendőrök egy más ügy miatt kimentek a családhoz és akkor vették észre az átalakított mosókonyhában tartott egzotikus hüllőt. Az állatot akkor elkobozták, hiszen nem voltak meg a tartásához szükséges papírok, amelyek az eredetét igazolták volna - mondta Both Zoltán.

A vadállat-befogó közölte, hogy emiatt már akkor megindult az eljárás ellene is természetkárosítás miatt, hiszen ő szerezte be a krokodilt. Legrosszabb esetben akár hároméves börtönbüntetést is kaphat, ám reméli, hogy ez nem következik be.

Both Zoltán hangsúlyozta, hogy ő maga számos állatot tart, de mindről vannak származási papírjai és tenyésztői bizonylatai. Egyszer sem kellett egyet sem elkobozni tőle.

Néhány éve mindössze annyi történt, hogy őt kérték meg a hatóságok, hogy egy fővárosi házból 16 mérges- és veszélyes kígyót kobozzon el, és azok nála voltak addig, amíg a hatóság azokat el nem szállította.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását