2024. május 3. - Tímea, Irma

Síita mesterlövészek várják, hogy Harry Irakba érkezzen

Részletes emberrablási és merénylettervekkel várják az iraki milíciák Harry herceget, a brit trón harmadik számú várományosát, akit egységével együtt hamarosan a dél-iraki hadszíntérre vezényelnek - írta a The Observer.
2007. április 22. vasárnap 19:32 - Hírextra
A legnagyobb vasárnapi baloldali brit lap értesülése szerint a felkelőcsoportoknak informátoraik vannak a dél-iraki brit támaszpontokon, és ezeket utasították, hogy kövessék nyomon a várhatóan májusban Irakba érkező Harry egységének mozgását. A The Observer vasárnapi értesülése szerint a dél-iraki milíciák vezetői már ki is osztották Harry fotóját a térségben működő fő felkelőegységek tagjainak.

A síita fegyveres csoportok mesterlövészei utasításba kapták, hogy keressék és vegyék célba a herceget, a szunnita lázadók ugyanakkor el akarják fogni és túszként akarják fogva tartani Harryt, hogy majd foglyok elengedését és a brit erők kivonását követeljék szabadságáért - áll a brit lapban. Az egyik idézett milíciavezér szerint Harrynek lehetetlen lesz elkerülnie, hogy felfedezzék, mivel arcát az irakiak jobban ismerik, mint "a világhírű futballistákét, például Zidane-ét vagy Ronaldinhoét".

Harry, aki apja, valamint 25 éves bátyja, Vilmos herceg után a harmadik a brit trónutódlási sorrendben, jelenleg hadnagyként szolgálja az országot és saját nagymamáját, II. Erzsébet királynőt, a brit hadsereg főparancsnokát. A herceg - aki egyenes ági trónörökösként, Károlyhoz és Vilmoshoz hasonlóan a walesi hercegi rang birtokosa, hadseregbeli megszólítása pedig Wales hadnagy - már kadétként világossá tette, hogy nem fog eltűrni magával szemben semmiféle kivételezést, és ha alakulata frontszolgálatra megy, megy ő is.

Negyedszázada ő lesz az első a királyi családból, aki tényleges frontszolgálatot teljesít háborús övezetben. András yorki herceg - Harry apjának, Károly trónörökösnek az öccse, a királynő másodszülött fia - az 1982-es falklandi háborúban szerzett általános megbecsülést azzal, hogy veszélyes harctéri bevetéseken vett részt a brit hadsereg helikopterpilótájaként.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását