2024. április 27. - Zita

A Hamász ismét Izrael-ellenes támadásokra szólít fel

Újabb Izrael-ellenes támadásokra szólított fel vasárnap a Hamász radikális palesztin szervezet azt követően, hogy a hétvégén már nyolc palesztin vesztette életét a kiújult harcokban.
2007. április 22. vasárnap 21:43 - Hírextra
"Népünk vérének nagy ára van. Felszólítjuk a Hamász fegyveres szárnyát és a palesztin ellenálló csoportokat, hogy egyesítsék erejüket, vessék be az ellenállás valamennyi eszközét, és viszonozzák a vérontást" - fogalmazott közleményében Fauzi Barhúm, a Hamász szóvivője. A hétvégén nyolc palesztin vesztette életét a Ciszjordániában és a Gázai övezetben az izraeli katonaság és a palesztin fegyveresek között kiújult összecsapásokban. Két palesztin vasárnap reggel halt meg Nábluszban az izraeli hadsereg rajtaütési akciójában.


A harcok során rakétatámadás érte a dél-izraeli Szdérót városát, egy lakóház megrongálódott, de nem sérült meg senki.

Iszmáil Haníje, a palesztin egységkormány Hamász-párti miniszterelnöke egyelőre nem kommentálta a további támadásokra történt felhívást. A véres harcok veszélyeztetik a palesztin milicisták és Izrael között tavaly novemberben létrejött tűzszünetet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását