2024. május 3. - Tímea, Irma

Kiszáradt Los Angeles

Tűzvészektől retteg Kalifornia állam, miközben példátlan, az utóbbi százharminc évben soha nem tapasztalt szárazság jellemezte az idei év első negyedét Los Angelesben.
2007. április 2. hétfő 11:15 - Hírextra
Az Egyesült Államok második legnagyobb városának központjában mért adatok szerint idén január-márciusban mindössze 6,27 centiméter csapadék hullott, noha az évszaknak megfelelő átlag 35,41 centiméter. Az országos meteorológiai szolgálat (NWS) közlése szerint márciusban mindössze 13 milliméter csapadék esett a normális értéknek tekinthető 8 centiméter helyett.

Ha a nedves évszak végét jelentő június 30-ig Los Angeles belvárosában nem esik legalább öt centiméter eső, az idei év első fele lesz a legszárazabb az adatok feljegyzésének 1877-es megkezdése óta. Kalifornia déli részén tűzvészektől tartanak, olyanoktól is, mint pénteken, amikor két tinédzser szándékosan gyújtotta fel a bozótot.

Hatvan hektárnyi terület vált a lángok martalékává az amerikai filmipar központját hirdető hatalmas Hollywood-felirat közelében. Tavaly csaknem 40 ezer négyzetkilométernyi - Svájcnál alig valamivel kisebb méretű - területet pusztítottak el tüzek az Egyesült Államokban, ami a statisztikai adatok gyűjtésének 1960-as kezdete óta messze a legrosszabb mutató.

Ha a szárazság tartós marad, problémák keletkezhetnek Los Angeles és agglomerációja - a félsivatagos övezetben kiépült, több mint 16 millió lakost számláló megalopolisz - vízellátásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását