2024. május 4. - Mónika, Flórián

A görög nagykövet miatt kellett két gyalogos lábát amputálni

Balesetet okozott a hétvégén Brüsszel belvárosában a görög nagykövet: a diplomata egyelőre ismeretlen okból elveszítette uralmát járműve felett, s két gyalogost elütött. Mindketten súlyosan megsérültek: egy-egy lábukat amputálni kellett.
2007. április 2. hétfő 08:24 - Hírextra
A belga kereskedelmi tévécsatorna, az RTL-TVI vasárnap esti híradója szerint az 55 éves nagykövet asszony az egyik híres szálloda, a Brüsszelbe látogató állam- és kormányfők gyakori szálláshelyeként szolgáló Amigo Hotel mellett parkolt le kocsijával, s szerencsétlen manővere során egy táblának szorította két ismerősét, egy rá váró férfit, s annak ötéves fiát.

Az egyiknek térd fölött, a másiknak térd alatt kellett amputálni a lábát. A kisfiú egyébként a balesetet okozó nő keresztgyereke.

A nagykövet könnyebben sérült meg, ám szintén helyszínen lévő, 30 éves lánya egyik szemére megvakult, s a másik használatához is legalább 12 dioptriás szemüvegre lesz szüksége.

A kocsi, egy BMW a híres brüsszeli gótikus városháza hátsó falának ütközve fejezte be ámokfutását. A nagykövet sokkos állapotban van, egyelőre nem tudott értékelhető tanúvallomást tenni.

A környékbeli biztonsági kamerák azonban rögzítették a balesetet, s az ügyészség egy szakértőt nevezett ki a nyomozás segítésére. Az elvégzett vérvizsgálat alapján annyi bizonyos, hogy a nagykövet asszony nem ivott, s gyógyszer befolyása alatt sem állt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását