2024. április 30. - Katalin, Kitti

A magyarok a forintra szavaznak

A forint volatilitása ellenére a háztartások megtakarításainak meghatározó hányada változatlanul a hazai valutában van - mondta Tokodi Gábor, az OTP Bank lakossági számlaüzletágának igazgatója.
2007. március 25. vasárnap 09:16 - Hírextra
A legnagyobb magyarországi hitelintézetnél folyamatos és jelentős ugyan a devizabetét-állomány felfutása, de a 2006. év végi teljes 2.690,1 milliárd forintos ügyfélbetét-állományból a 67,4 százalékot, forintban kifejezve 1.813,1 milliárdot képviselő lakossági megtakarítás több mint 80 százaléka hazai valutában van. A tudatos fogyasztói magatartás a pénzügyi instrumentumok kiválasztásánál is egyre inkább megjelenik, részben a portfolió diverzifikáltságában, részben az árérzékenységben - mondta.

Ezért az eddigi forintbetét-akciók pozitív fogadtatását felmérve, az OTP Bank a magánszemélyeknek újabb kéthavi lekötési lehetőséget kínál március 26-ától - tette hozzá az igazgató. Mindazok, akik betét- és értékpapírszámláikon elhelyezett megtakarításukat a március 22-ei állapothoz képest legalább 100 ezer forinttal növelik, az akció ideje alatt a normál kéthavi lekötésnél 250-350 bázisponttal magasabb hozamot realizálhatnak.

A két hónapra lekötött 1 millió forint alatti összegek esetében az elérhető kamat 6,50 százalék, az 1 millió forint feletti összegeknél 7,00 százalék, a 2,5 millió forint feletti összegeknél 7,25, az 5 millió forintot meghaladó összegeknél 8,50 százalék.

Tokodi Gábor szerint az akció révén ismét jelentős külső forrás beáramlására számíthat a bank, hiszen januárban az akciós forint-megtakarítási módozatban mintegy 150 milliárd forintot helyeztek el az OTP-nél. Ezzel a lekötött forintbetétek piacán az OTP részesedése az év végi 34 százalékról január végére 36 százalékra növekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását