2024. május 17. - Paszkál

Európa didereg

Hétfőn váratlanul hűvös időjárás, szél és eső sújtott le Olaszországra, a következő napokra pedig fagyot jósolnak az itáliai meteorológusok. A zordra fordult idő különösen érezhető volt hétfőre virradóra a liguriai tengerparton, ahol komoly anyagi károkat
2007. március 19. hétfő 13:50 - Hírextra
Ausztriába is visszatért a tél: két nappal a csillagászati tavasz beköszöntése előtt Stájerország nagy részén havazott hétfőn, a tartomány észak-nyugati térségében pedig délelőtt már 30 centiméter vastag volt a frissen lehullott hó. A lavinariadó hármas fokozatú, ami jelentős lavinaveszélyre figyelmeztet.

A tenger haragosra fordult délen, Szicília körül is: a 6-os erősségű hullámok miatt leállt a hajóközlekedés Palermo és Ustica szigete között. Az északi Alto Adige tartományba (Dél-Tirol) már hétfőn megérkezett a hó a 600 méter feletti területeken, a havazás nyomán torlaszok keletkeztek a hegyi utakon.

A Skandináviából érkező hideg levegő miatt az egész félszigeten keddre legalább 10 fokot zuhan a hőmérséklet, havazás várható Trentino, Veneto és Friuli tartományokban, valamint Közép-Olaszországban az Appeninekben is. A La Repubblica című római lap által idézett szakértők szerint az enyhe telet követő váratlan hideg viszonylag rövid ideig uralkodik majd Olaszországban, az április és a május az évszaknak és a mediterrán éghajlatnak megfelelő lesz, ellenben július közepétől augusztus közepéig nagy kánikula várható.

A milánói Corriere della Serában viszont egy meteorológus úgy vélekedett, hogy a hó mellett felhőszakadásokat, viharokat ígérő, megkésett tél akár a három hét múlva esedékes húsvéti ünnepeket is beárnyékolhatja.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását