2023. február 7. - Tódor, Rómeó

Solana Szíriával nem az alliteráció jegyében

Szíriába látogat szerdán az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője. Javier Solana az ország elnökével tárgyal, akit arra próbál rávenni, hogy Damaszkusz segítsen a libanoni politikai krízis megoldásában. Az EU két éve szakította meg a diplo
2007. március 14. szerda 10:52 - Hírextra
Solana még hétfőn Bejrútban újságíróknak azt mondta: a tárgyaláson szó esik majd a Szíriából Libanonba irányuló állítólagos fegyvercsempészetről is.

Az európai diplomata ezen kívül jelezte, hogy felveti Basar al-Asszad szír elnöknek az egykori libanoni kormányfő elleni merényletet vizsgáló ENSZ-törvényszék kérdését is. A libanoni parlament szír-ellenes blokkja azzal vádolja ugyanis Damaszkuszt, hogy nyomást gyakorol a Szíriához hű libanoni politikusokra, ezzel akadályozva a bíróság felállítását, amelyhez a libanoni alkotmány szerint a parlament jóváhagyása is kell. Sokan Damaszkuszt sejtik a merénylet mögött.

Rafik Hariri egykori kormányfőt 2005. február 14-én gyilkolták meg: az autója elleni robbantásnak rajta kívül 21 halálos áldozata volt. A merénylet utáni felháborodás miatt lemondott az akkori kormány, és Szíria kénytelen volt kivonulni Libanonból.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását