2024. május 14. - Bonifác

Marad az "áruló" Hevesen

Megtarthatja mandátumát Ambrus Zoltán, a Heves Megyei Közgyűlés "átszavazó" korábbi fideszes, jelenleg független tagja, ugyanis a felülvizsgálati eljárásban pénteken a Legfelsőbb Bíróság (LB) helyben hagyta a választási bizottság korábbi, Fidesz beadványá
2007. március 9. péntek 16:19 - Hírextra
Február 23-án kilépett a Fidesz-frakcióból Ambrus Zoltán, és függetlenként megszavazta, hogy az MSZP-s Sós Tamás legyen a közgyűlés elnöke. A közgyűlés előző nap még arról állapodott meg, hogy feloszlatja magát, mert a tavaly októberi önkormányzati választáson a Fidesz és az MSZP egyaránt 20-20 mandátumot szerzett, és az így kialakult patthelyzet megakadályozta a testület törvényes működését.

Az "átszavazás" kapcsán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke korábban a közszolgálati rádió Vasárnapi Újság című műsorában árulónak nevezte a Heves megyei fideszes képviselőt, és arról beszélt, hogy pártjának ezentúl jobban meg kell majd néznie, ki méltó a Fidesz bizalmára.

A Lb határozata indoklásában rámutatott: a képviselői megbízatás csak a törvényben meghatározott módon történhet, a frakcióból való kilépés pedig nem eredményezi a képviselői megbízatás automatikus megszűnését. A törvényi szabályozást a képviselő és frakciója közötti megállapodás nem írhatja felül, annak nincs közjogi hatása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását